MINUN TARINA

Olen Rosa-Maria, 32-vuotias yrittäjä, valmentaja, agilityharrastaja ja kahden lapsen äiti. Olen valmentanut agilityohjaajia 7 vuoden ajan ja minulla on ollut yli 1000 asiakasta maailmanlaajuisesti.

Olen itse aloittanut treenaamisen vasta aikuisiällä agilityn innoittamana. En treenaa kuin huippu-urheilija eikä minulla ole vuosien urheilutaustaa pohjalla. Olin 20-vuotias, kun aloitin agilityn jackrussellinterrierini kanssa, ja turhauduin siihen, että oma kunto loppui aina kesken ratatreenin.

Lue koko tarinani

 

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

”Kun aloitin agilityn vuonna 2010 tein havainnon, että nimenomaan agilityohjaajien fysiikan kehittämiseen löytyi vähän, jos lainkaan, valmennusta. Haastavaa, vaikka suoritus pohjautuu koiran ja ohjaajan väliseen yhteistyöhön. Olin huono kuntoinen ja hyydyin jokaisissa treeneissä ennen oman treenivuoron päättymistä. Olin todella turhautunut tilanteeseeni.

Tästä alkoi pitkä ja monivaiheinen tapahtumaketju opiskelua ja treenaamista muiden valmentajien opissa, jonka myötä aloin itse valmentamaan agilityohjaajien fysiikkaa vuonna 2016. 

Agilitysuorituksessa arvostellaan koiraa (ei ohjaajaa) ja koiran taitojen ja fysiikan merkitys korostuu valtavasti. Toinen erityispiirre on se, että agilityohjaajat ovat hyvin heterogeeninen ryhmä: kaikenikäiset, -tasoiset ja eri tavoitteilla harrastavat kilpailevat (pääasiassa) samassa luokassa.

Siispä huomasin, että fyysisen kunnon osalta perusasiat ratkaisivat ja johdonmukainen sekä säännöllinen harjoittelu sai aikaan erinomaisia tuloksia kokonaissuoritukseen koirakkona -niin omalla kuin valmennettavieni kohdalla. 

Ymmärrys liikkeestä, sen laadusta ja vaikutuksesta suorituskykyyn ja terveyteen kiinnostaa minua paljon. Innostus toiminnalliseen anatomiaan on syttynyt omien loukkaantumisien ja kipu- ja rasitustilojen kuntouttamisen myötä. Olen oppinut kantapään kautta, miten treenataan laadukkaasti niin, että kroppa pysyy kunnossa, eikä sitä rikota treenaamisella. 

Kaikki treeniohjelmat pohjautuvat pitkälti lajinomaiseen harjoitteluun: nopeus- ja voimaominaisuuksien kehittämiseen sekä lajinomaisen nopeuskestävyyden parantamiseen. Lähtötaso, tavoitteet ja resurssit vaikuttavat  siihen, millä tavalla valmennuksissani edetään.

-Rosa-Maria

KATSO KAIKKI PALVELUT

Voimaryhmät, fysiikkaryhmät, treeniohjelmat ja personal training.

KOULUTUS:

– Lääketeknikko 2009 (Oulun seudun ammattiopisto)

– Farmaseutti 2013 (Itä-Suomen yliopisto)

– Personal trainer 2016 (FAF)

– Koulutettu hieroja 2018 (Itä-Helsingin hierojakoulu, erikoistuminen nivelten liikkuvuuteen)

– MyFascia – kokonaisuus 2019 (Hakkarin helmi, kouluttaja fysioterapeutti Mika Pihlman)

– VoimanPolku 1 -tason valmentaja 2020 (Varalan urheiluopisto)

– Liikkeen laadun asiantuntija, syksy 2020 (Trainer4You, kouluttaja fysioterapeutti Ari-Pekka Lindberg)

– Pään, niskan ja purentalihasten suorat ja epäsuorat myosfaskiaaliset tekniikat, toukokuu 2021 (Hakkarin helmi, kouluttaja fysioterapeutti Mika Pihlman.) Lue lisää blogista.

– Kinetic Control: Managing Movements: Impairments of the Lower Leg, syyskuu 2021. (Kouluttajana OMT-fysioterapeutti Kari Niemi.)

– Agilityn apuvalmentaja (AVA1), syksy 2021

– Functional Performance Specialist™ (FPS™) -toiminnallisen anatomian opinnot ´, 2022. (Kouluttaja fysioterapeutti Ari-Pekka Lindberg)

– Fysiikkavalmentaja Suomen Agilityliiton alaisessa TopTeam -valmennuskokonaisuudessa, kaudet 2017-2022

– Palloilulajien fysiikkavalmennuksen peruskoulutus, lokakuu 2022. (Kouluttaja Athletica)

– 1. vuoden fysioterapeuttiopiskelija alkaen tammikuu 2023, (Lahden ammattikorkeakoulu)

 

TILAA UUTISKIRJE

 

Haluan tilata SPEED UP AGILITYn uutiskirjeen. Tilaamalla hyväksyn SPEED UP AGiLITYn käsittelevän henkilötietojani lähettääkseen minulle yksilöityjä markkinointiviestejä tietosuojaselosteen mukaisesti.