Agilityohjaajan kengillä on merkitystä! Mitä kengän valinnassa tulee ottaa huomioon?

Agilityohjaajalle jalkineen merkitys on erittäin tärkeä, jos haluat päästä koirasi kanssa saumattomaan yhteistyöhön. Ohjaajan työskentely ohjaa koiran käyttäytymistä ja mitä nopeammin ohjaaja kykenee siirtymään paikasta toiseen, sitä sulavampaa molempien toiminta on.

Näin ollen se asettaa käytettävälle jalkineelle pienen haasteen ja on erittäin tärkeää, että ohjaaja voi luottaa jalkineen toimintaan kaikissa tilanteissa. Teukka Niskanen on suomalainen fysioterapeutti sekä FEET jalkineiden suunnittelija. Nyt hän kertoo sinulle, kuinka suuri merkitys itseasiassa jalkineilla on suoriutumiseesi agilityssa!

Tarina miehestä jonka intohimo on ihmisen liike

”Olen Teukka Niskanen, FEET jalkineiden suunnittelija ja avarakatseisesti maailmaa ihmettelevä pohdiskelija. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja olen erikoistunut muun muassa biomekaniikkaan, joka on antanut ohuen kosketuksen ihmiskehon nerokkaaseen toimintaan.

Juostessa kehon biomekaniikka on erikoisen tärkeää ja on kaikille tärkeä tieto, että meillä jokaisella on omassa kehossamme nerokas iskunvaimennusmekaniikka. Sen moitteeton toiminta on edellytys koko kehon hyvinvoinnille, joten jalkineen tulee puoltaa tätä ainutlaatuista ilmiötä.

Tämän asian sisäistäminen on johtanut siihen, miksi suunnittelen juoksujalkineita kehon toimintoja kunnioittaen. Paras oppini on kuitenkin tullut aivan muualta kuin koulunpenkiltä. Olen kiinnostunut, erikoisen kiinnostunut, ihmisten liikkumisesta, josta katson esteettisen näkökulman lisäksi, kuinka itse kukin kantaa kehonsa. Se on minulle tärkeä informaatio siitä, toimiiko keho synergiassa kaikkien liiketoimintakeskusten osalta.

Historia itselläni juoksujalkineiden tuotekehitys tehtävissä on pitkä, joka alkoi kotimaisen Karhun palveluksessa 2000-luvun alussa. Ensimmäinen suunnittelemani juoksujalkinesarja oli Karhu M-Series, joka lyhyen elinkaarensa aikana saavutti legendaarisen maineen. Silloinen kollegani ja nykyinen mentorini antoi minulle hiljaisen oppimisen kautta ainutlaatuisen kosketuksen juoksujalkineiden suunnittelun maailmaan.

Feet2 Oy on varsin nuori yritys ja toiminta alkoi vuonna 2014. Jalkineiden toimintaidea ja suunnittelun lähtökohta on ollut koko ajan ihmiskehon nerokas toiminta. Sen pohjalta on syntynyt täysin ainutlaatuinen juoksujalkineiden sarja, joka tällä hetkellä käsittää 4 mallia. Jalkineiden pohjarakenteiden osat myötäilevät tarkasti jalkaterän luisten rakenteiden anatomiaa, jolloin niillä juostessa jalkine tukee ja myötäilee jalkaterän luontaista liikemekaniikkaa. Tällöin askeleesta tulee niin luonnollinen kuin se kengät jalassa voi olla.”

Agilityssa tärkeintä on että ohjaaja voi luottaa jalkineeseen kaikissa tilanteissa

Tärkeintä on, että ohjaaja voi luottaa jalkineeseen tilanteessa kuin tilanteessa. Agilitya juostaan monilla alustoilla sekä erilaisissa sääolosuhteissa. Tästä syytä FEET malliston jalkineista Trail on agilityohjaajalle erittäin suositeltava vaihtoehto. Trail on suunniteltu maasto-olosuhteisiin, mutta sen toiminta on moitteeton kaikilla alustoilla.

Jalkine on minimalistinen rakenteiltaan ja istuvuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, Päällisen sisäpuoli on laminoitu, joten siellä ei ole mekaanista hankausta aiheuttavia saumoja. Trail kengän kulutuspohja on todella pitävä ja agility harrastajalle sillä on suuri merkitys nopeissa suunnanvaihdoissa ja kiihdytyksissä.

Erittäin tarkka tuntuma alustaan kaikissa olosuhteissa, joten jalkine seurailee nöyrästi jalkaterän liikemekaniikkaa. Kastuessaan Trail ei menetä ominaisuuksiaan, vaan itseasiassa istuu entistä tiiviimmin jalkaterän muotoihin. Todella märissä olosuhteissa vesi pääsee kengän sisään, mutta vesi pääsee saman tien pois, jonka ansiosta vesi ei jää ikävällä tavalla kengän sisään.

Lue agilityohjaajien kokemuksia Feet Traileista:

” Olen tykännyt Traileista! Sopii mulle paremmin kuin Inovit! Mataluudesta huolimatta näissä on kuitenkin myös joustoa” Iina Kalliomäki
”Kengät on todella kevyet ja pehmeät jalassa. Pohja on sopivan paksu ja sopivan kevyt. Vihdoin löysin agilitykengät, joita käyttäessä selkä ei kipeydy.” Katri Jokela
”Paraat kengät ikinä! Ei tule jalat kipeäksi ja sopiva pito kaikilla alustoilla” Riikka Karinen

Treenaan ja kisaan itse agilityssa tällä kengällä. Rakastan mallia ja Trailit jalassa tuntuu siltä, ettei olisi kenkää jalassa ollenkaan. Mallin ulkonäkö on muuttunut sitten videon kuvaamisen. Kaikissa olosuhteissa on ollut pitoa sopivati ei liikaa, eikä liian vähän. Suosittelen! Katso videolta miten kenkä toimii ja miltä se näyttää:

Terkuin,
Rosa-Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *