Treenivinkki: Tämän harjoituksen avulla jaksat juosta agilityradat hyytymättä!

Rupeaako jalkojasi hapottamaan kesken agilitytreenien? Treeniaika on usein lyhyt, noin 10 minuuttia. Siitä huolimatta se on pitkä aika koiralle ja sinulle tehdä ratasuoritusta, koko ajan täysillä ja kovalla teholla.

Entäs kun jalkoja alkaa yksinkertaisesti painamaan kesken kaiken? Optimaalisintahan olisi, että voisit juosta tauotta useita minuutteja täysillä niin, että tekemisen laatu ei kärsisi. Voisit olla koirasi arvoinen ohjaaja.

Oikeastaan oma tarinani alkoi tällaisesta tilanteesta ensimmäisen koirani kanssa, jonka kanssa aloitin harrastamaan agilitya. En kouluttanut koiralle lajissa vaadittavia taitoja vaan saattelin sen jokaiselle esteelle läpi radan. Väitän tänäkin päivänä, että minikoiran ohjaaminen vaatii vielä parempaa juoksukuntoa kuin maksiohjaajan.

Lopulta väsymisen seurauksena koira ajautui väärille esteille tai suoritti esteitä väärinpäin. Pahimmillaan olin pettynyt itseeni treenien jälkeen, koska et pystynyt antamaan kaikkeani! Tästä seurasi väistämättä se, että treenien laatu kärsi ja kehityksemme koirani kanssa hidastui.

Oikeanlainen treeni auttaa jaksamaan agilityradat loppuun asti

Nyt tiedän oikeanlaiset harjoitukset siihen, miten myös sinä pystyt juoksemaan kokonaisia agilityratoja väsymättä! Agilityssa lajinomainen kestävyys tarkoittaa nopeuskestävyyttä. Voit kehittää nopeuskestävyyttä helposti esimerkiksi viivajuoksuharjoituksien avulla. Ne muistuttavat liikkumista agilityssa kiihdytyksineen ja suunnanmuutoksineen ja voit itse suunnitella juostavat matkat ja suorituksen kestot helposti:

  • Sinun EI tarvitse treenata 3 kertaa viikossa saadaksesi tuloksia.
  • Jopa yksi hyvin suunniteltu ja säännöllinen treeni viikossa riittää.

Tässä yksi esimerkki viivajuoksuharjoitteesta, jonka voit heti hyödyntää:


Viivajuoksuharjoite:

  1. Lämmittely 5-10 min
  2. Harjoittelukierros
  3. Viivajuoksuharjoite: (3 min palautus toistojen välissä)
    1 x 3
  4. Jäähdyttely 5 min

Kirjalliset ohjeet viivajuoksuharjoitteeseen

Aseta 5 tolppaa riviin, 6 metrin välein. Juokse tolpalta 1 tolpalle 2 ja kosketa sitä. Palaa tolpalle 1 ja kosketa sitä. Sitten juokse tolpalle 3 ja kosketa sitä, jonka jälkeen palaa tolpalle 1 ja kosketa sitä. Toista tolpalla 4. Lopuksi juokse viimeiselle tolpalle (5), kosketa sitä ja tee nopea spurtti tolpan 1 ohi.

Toivon, että treenivinkki inspiroi sinua! Lisäksi olen listannut 5 asiaa, joita kehittämällä suorituksesi agilityssa paranevat! Voit lukea sen täältä 5 syytä miksi fysiikkatreenit auttavat menestymään agilityssa!

Terkuin,
Rosa-Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *