Junnaako omat treenit? 4 asiaa, joiden avulla pääset eteenpäin

Jaa somessa:

Joskus oma harjoittelu junnaa paikallaan, treenaamisessa ei ole punaista lankaa tai motivaatio on hukassa. Tässä 4 asiaa, jotka voivat auttaa sua pääsemään eteenpäin joko yksin tai yhdessä. 

1. TAVOITE

Mieti mitä haluat? Miksi treenaat? Mitä tavoittelet treenaamisella? Tavoite ohjaa toimintaa, auttaa sitoutumaan harjoitteluun ja lisää motivaatiota. Tavoite voi olla ”suuri” tai ”pieni”, kunhan se on jotain mitä SINÄ haluat.

2. VALMENTAJA 

Onko sulla valmentajaa? Valmentaja auttaa mm. harjoittelun suunnittelussa, toteutuksessa ja seurannassa yhteistyössä sun kanssa. Hyvä valmennussuhde perustuu luottamukseen ja molemminpuoliseen sitoutumiseen.

3. TREENIOHJELMA

Treeniohjelma tuo ryhtiä ja punaista lankaa omaan tekemiseen. Jos tavoite on ylipäätään liikkua säännöllisesti, et välttämättä tarvitse viimeistä pilkkua myöten viilattua nousujohteista harjoitusohjelmaa. Jos taas fyysisen kunnon osa-alueiden kehittäminen on tähtäimessä, treeniohjelma kannattaa ehdottomasti laatia.

4. SEURANTA

Millä mittareilla seuraat omaa kehittymistä? Mistä tiedät, että kuljet oikeaan suuntaan? Seurannan avulla voit myös todeta, jos suunta on aivan väärä. Jonkunlaiset mittarit ja välizekit on hyvä tehdä matkalla kohti omaa unelmaa.

Tuleeko mieleen jotain muuta? Tässä vielä zekkauslista muistiin:

Terkuin, Rosa-Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *